Dit moet je weten over Audi tuning

Heb jij al eens gekeken naar Audi tuning? Het is een manier van tunen van jouw voertuig zonder dat hier veel aanpassingen aan de auto bij hoeven te komen. Wel is het een taak die uitsluitend door professionals uitgevoerd moet worden, omdat er anders problemen kunnen ontstaan. Een van de professionals die jou altijd bij de tuning kan helpen is EQ Performance. Zelf kun je echter wel al een goede voorbereiding treffen om ervoor te zorgen dat jouw auto optimaal gaat presteren. Onderstaande informatie zorgt daarom voor de kennis die je nodig hebt. 

Audi tuning voor een hoger vermogen 

Audi tuning is de tuning die nodig is om betere prestaties van jouw auto te verwachten. Het vermogen van jouw voertuig kan namelijk aanzienlijk omhoog gaan door de werkzaamheden. Dit komt doordat er bij het ontwikkelen van de auto een veiligheidsmarge ingebouwd wordt. Deze marge kan vaak iets opgerekt worden door nieuwe gegevens op de unit te zetten, waardoor je direct verschillen gaat merken tijdens het rijden. Jouw auto voelt weer als nieuw aan, zonder dat je hiervoor onderdelen hoeft te vervangen. Dit kan dus ook geen schade aan gaan brengen aan bijvoorbeeld de motor. 

Verbeterde prestaties voor jouw auto 

Ieder model auto dat tegenwoordig op de markt wordt gebracht is voorzien van een speciale unit. Deze unit heeft een ingebouwde chip, waarop de gegevens staan die door de fabrikant worden bepaald. Een professional zal deze gegevens eraf halen en nieuwe gegevens erop plaatsen. Hierdoor zal onder andere de injectie verbeteren. Doordat de injectie beter verloopt, zal de auto sneller optrekken. Ook gaat het gaspedaal beter op jouw voet reageren. En dit allemaal zonder dat het toerental aanzienlijk omhoog schiet. Het zal jou daarom alleen maar voordelen op gaan leveren als je deze werkzaamheden uit laat voeren. 

Besparen op de brandstofkosten 

Na de Audi tuning ga je het niet alleen merken aan de prestaties van de auto zelf, maar ook aan het brandstofverbruik. Doordat het toerental niet meer omhoog schiet, ga je namelijk ook een besparing op dit gebied krijgen. Je hoeft hierdoor bij hetzelfde aantal kilometers niet meer naar het tankstation te gaan. Op de lange termijn levert dit een flinke besparing op en jij verdient hiermee de investering die je gedaan hebt weer terug. Het kan daarom altijd verstandig zijn om een afspraak te maken bij een professional in jouw omgeving en de tuning te ondergaan. 

Begin vandaag nog met profiteren 

Als je de Audi tuning direct wilt laten uitvoeren, kun je gelijk een afspraak maken bij de professional. Ook kun je eerst meer informatie opvragen. Doordat de prestaties afhankelijk zijn van het model auto zal er altijd eerst een inschatting gemaakt worden. Pas wanneer alles duidelijk is, worden de werkzaamheden daadwerkelijk uitgevoerd. Het zal dan niet lang meer duren voordat jij de auto weer in handen hebt. Dezelfde dag kun je hem namelijk al ophalen en genieten van van de chiptuning van jouw voertuig. Jouw voertuig reageert direct goed en je begint met het besparen op de brandstof.