Hoe vind je de beste personal trainer in Eindhoven?

Small group training

Personal trainers, het lijkt of er steeds meer bijkomen. Tegenwoordig wil iedereen wel personal trainer worden. Een kleine zoektocht op Google naar peronal trainer in Eindhoven levert al bijna 70 resultaten op. Door het overweldigende aanbod is het soms moeilijk om erachter te komen wie een goede trainer is en wie niet. De volgende tips kunnen wellicht helpen.

Personal trainer in Eindhoven

Tip 1: Let op het opleidingsniveau van je personal trainer in Eindhoven

Ondanks het feit dat personal trainer een vrij beroep is en iedereen zich dus personal trainer kan noemen, zijn er wel kwaliteitsnormen vastgesteld. Één daarvan is het opleidingsniveau. Een gedegen opleiding begint bij Fitness Trainer (level 1) en eindigt minimaal bij Personal Trainer (level 4). Het is belangrijk om dit in de gaten te houden, met name vanwege eventuele overbelastingen en blessures. Een personal trainer zonder goede opleiding zal in zulke gevallen vaak niet goed weten te handelen en dat kan nadelige gevolgen hebben.

Trainen

Tip 2: Kijk naar het klantenbestand

Het klantenbestand van een personal trainer zegt veel over zijn of haar werkwijze. Heeft een trainer bijvoorbeeld vooral 60+´ers als klant, dan is de kans groot dat dit een specialiteit is. Hetzelfde geldt voor trainers die vooral klanten hebben met overgewicht of juist alleen professionele atleten trainen. Het is een feit dat ieder lichaam anders is en een personal trainer naar jouw lichaam moet luisteren. Dit wordt alleen wel iets moeilijker als jij niet binnen de categorie van zijn of haar specialisatie valt.

Tip 3: Hoe bevalt een personal trainer in Eindhoven?

Dit is misschien wel de belangrijkste tip. Voordat je daadwerkelijk begint met trainen is het raadzaam om eerst een proefsessie af te nemen. Zo kun je inschatten of het klikt met de trainer en of deze je kan motiveren om je doelen te behalen. Het zou namelijk zonde zijn om voortijdig te stoppen omdat je de trainingen niet leuk vindt.