Onderhouden van je auto

auto hoezen

De auto, eigenlijk kunnen we niet meer zonder. Natuurlijk gebruiken we hem veel voor het woon werkverkeer. Maar ook in de vrije tijd wordt hij vaak gestart. Denk maar eens aan de zaterdagen om met de kinderen naar de sportvereniging te gaan. Of om met het hele gezin op vakantie te gaan. En dan zijn er nog de boodschappen die gehaald moeten worden. Als je veel boodschappen nodig bent, dan kun je dat niet allemaal mee krijgen op de fiets natuurlijk.

De auto is dus belangrijk voor ons. Dan is het aan te raden om de auto ook goed te onderhouden zodat hij in goede staat blijft en we hem kunnen blijven gebruiken.

Wat kunnen we zelf doen om de auto in goede staat te houden?

Auto hoezen

Een methode om de bekleding van de auto als nieuw te houden is te werken met auto hoezen. De hoezen trek je simpelweg over de stoelen heen. De bekleding wordt dan niet vies. Misschien vindt je het niet altijd nodig om deze auto hoezen er omheen te hebben, dan kun je ze specifiek gebruiken als je vieze kleding aan hebt. Bijvoorbeeld na het klussen of tuinieren.

Autohoezen zijn er ook in een groot formaat. Deze hoezen kun je dan over de gehele auto trekken. Zodoende bescherm je jouw auto tegen de weersomstandigheden.

auto hoezen

Vloeistoffen checken

Wat je ook prima zelf kunt doen is het regelmatig checken van de vloeistoffen zoals de olie en de remvloeistof. Door deze vloeistoffen op peil te houden blijft de auto goed functioneren en voorkom je slijtage aan bepaalde onderdelen.

Regelmatig wassen

De auto regelmatig van top tot teen wassen komt hem ook ten goede. Door het wassen haal je ook eventuele schadelijke dingen van de lak af wat kan aantasten. Het beste voorbeeld is het strooizout dat in de winterdag op het wegdek wordt gestrooid. Dit zout komt doordat je er overheen rijd op je lak terecht. Het zout kan vervolgens je lak aantasten en de kleur wat wegnemen. Af en toe met de auto door de wasstraat is ook verstandig omdat dan al het vuil aan de onderkant ook verwijderd kan worden.