Psychosomatische fysiotherapie

Psychosomatische fysiotherapieBen jij op zoek naar een praktijk voor psychosomatische fysiotherapie? Dan heb ik een goede tip voor je, namelijk Hierhebikpijn.nl! Ik had eigenlijk nog nooit van deze vorm van fysio gehoord totdat een vriend erover begon. Zijn moeder liep namelijk al lang met lichamelijke klachten rond en niets leek te helpen, totdat zij psychosomatische fysiotherapie ontdekte. Ik herkende mijzelf heel erg in dit verhaal want ik heb ook al langere tijd onverklaarbare klachten en heb ook een tijdje met een burn-out thuis gezeten. De klachten zijn nooit helemaal weggegaan en heb ik er nog regelmatig last van in het dagelijks leven. Daarom besloot ik een gokje te maken en ging ik op intake bij de psychosomatische fysiotherapeut.

Wat is psychosomatische fysiotherapie?

Ik heb mijn intakegesprek als heel prettig ervaren en het werd mij steeds duidelijker waar het bij psychosomatische fysiotherapie om draait. Veel mensen denken bij gezondheidsklachten zonder duidelijke oorzaak al snel aan een psychisch probleem, maar dit hoeft natuurlijk niet zo te zijn. De kans is groot dat je dan allerlei artsen gaat bezoeken en een hoop tijd en energie verspilt aan de zoektocht naar een oplossing. Hier word je natuurlijk niet vrolijk van. Ik herkende mezelf wel in het plaatje dat geschetst werd. Daarom ben ik ook zo blij dat ik de hulp van een psychosomatisch fysiotherapeut heb ingeschakeld. Dit is een specialist in het behandelen van klachten die ontstaan door stress, vermoeidheid en pijn die vaak niet te plaatsen is. Ik voelde me erg op mijn gemak bij de therapeut. Hij had belangstelling voor zowel lichamelijke als geestelijke aspecten en de balans tussen deze twee. Door middel van diverse oefeningen heb ik het gevoel dat ik weer in evenwicht ben en sterker in mijn schoenen sta.

Psychosomatische fysiotherapieZoek hulp bij onverklaarbare klachten

Ik denk dat de behandelingen mij enorm hebben geholpen. Mijn klachten zijn dusdanig verminderd dat ik weer met een grote glimlach opsta ’s ochtends. Loop jij ook al jarenlang met onverklaarbare klachten en heb je allerlei specialisten bezocht? Verdiep je eens in psychosomatische fysiotherapie want ook jouw klachten kunnen worden verholpen. Blijf dus niet met dit probleem rondlopen want dat is nergens voor nodig!