Smalle voeten: een luxeprobleem

Mijn moeder zegt al vanaf ik me kan herinneren dat smalle voeten echt een ding van onze familie zijn. Ik heb me hier nooit echt in kunnen vinden en snap ook nooit zo goed wat men verstaat onder smalle voeten. Ik weet niet hoe dit in jullie hoofd gaat, maar ik zie dan echt een soort lange dunne ski-achtige poten voor me aan het einde van je enkel die rechtstreeks uit een slechte kinderanimatie hadden kunnen komen. Ik wist zeker dat ik daar toch echt geen last van had. Daarbij leek het me altijd juist fijn om smalle voeten te hebben: in tegenstelling tot dikke voeten staan daar op tattoo’s altijd heel mooi en daarbij pas je dan altijd in elke schoen.

Wintersport

Keiharde reality check: je past met smalle voeten níet in elke schoen. Ik was vorige maand op wintersport waar ik skischoenen wou huren en geen een paste echt goed. In elke kon ik mijn enkel alle kanten op bewegen en uiteindelijk kreeg ik een ‘speciaal paar  die ze eigenlijk nooit uitlenen.’ Geen idee of dat een goed of slecht iets is. Sindsdien ben ik er op gaan letten en schoenen, zeker laarsjes, zitten bij mij altijd  superlos om mijn enkels. Ik dacht dat dat zo hoorde, maar ik heb voor u allen even een niet bijzonder wetenschappelijk onderzoek gedaan onder mijn leeftijdsgenoten en die hebben dit niet. Mijn moeder heeft gelijk en ik heb dan misschien wel smalle voeten, maar ook net heel hard nieuwe schoenen nodig!

Nieuwe schoenen

Met mijn vers opgedane kennis besloot ik deze keer op zoek te gaan naar schoenen die echt goed aansluiten bij mijn voet. Sneakers kan je met veters altijd nog wel een stuk strakker krijgen, maar bij laarsjes is dit zelden het geval en zelfs als deze veters hebben is dit meestal gericht op het stukje rondom de scheen en kuit. Tijdens mijn zoektocht stuitte ik op Sendra laarsjes. Dit is een Spaans merk wat zich focust op westernachtige laarsjes. En ze zijn leuk! In de winkel in Den Bosch heb ik er een aantal gepast en zowaar: deze bieden mijn smalle voeten precies de steun waarvan ik tot nu niet wist dat deze bestond. De laarsjes zijn door een bepaalde manier van maken namelijk enorm stevig.  Ik ben uiteindelijk gezwicht voor een leren paar lage laarsjes die bij elke outfit passen. En ik kan je vertellen dat ik nog steeds superblij ben met mijn aankoop. Dus meiden, als je net als ik ook benadeeld bent met zulke smalle voeten: probeer de Sendra laarsjes eens. Er gaat namelijk een hele nieuwe (Wild-west) wereld voor je open.