Wat moet je je voorstellen bij een familierecht advocaat in Amsterdam?

Als mensen het woord advocaat horen, worden er vaak al een heleboel aannames gemaakt. Zo zal het wel iemand zijn die constant in de rechtszaal staat om criminelen te verdedigen bijvoorbeeld. Hoewel er zeker een flink aantal advocaten zijn die dat ook echt doen, heeft het overgrote deel van de advocaten helemaal niet dagelijks te maken met criminelen. Er zijn naast strafrecht namelijk nog ongelooflijk veel andere rechtsgebieden waar je je in kunt specialiseren. Zo kun je bijvoorbeeld contact opnemen met een familierecht advocaat in Amsterdam. Het is hier misschien echter op het eerste oog minder duidelijk wat een familierecht advocaat nou voor jou kan betekenen.

Wat doet een familierecht advocaat in Amsterdam?

In het kort heeft dit te maken met allerlei juridische aspecten die een rol gaan spelen als je partner en jij uit elkaar zouden gaan. Bij een scheiding komt namelijk altijd een heleboel kijken. Zelfs als de scheiding erg goed gaat en je het idee hebt dat het allemaal erg civiel gebeurt, kan het nog steeds slim zijn om een familierecht advocaat in Amsterdam te benaderen. Een familierecht advocaat weet namelijk precies wat er wel en niet kan en is tot in de puntjes op de hoogte van de wetgeving rondom dit onderwerp. Door dus zo’n professional in te schakelen, weet je zeker dat het goed gaat komen voor beide partijen.

Wanneer is het verplicht om een familierecht advocaat in te schakelen?

Hoewel je misschien wel weet dat een advocaat veel kennis heeft waar je echt wat aan kunt hebben, kan het nog steeds aanlokkelijk zijn om het zelf op te proberen lossen. Een familierecht advocaat in Amsterdam kost immers wel geld en dat geld wil je waarschijnlijk liever aan andere zaken uitgeven. Dit is al helemaal het geval als je ook echt een nieuwe woning zou moeten kopen. Toch heb je niet altijd de keuze. In Nederland is het namelijk vaak verplicht om je te laten bijstaan door een familierecht advocaat. Enkele voorbeelden van scenario’s waarin dat moet zijn een echtscheiding, maar ook bijvoorbeeld bij het ontbinden van een geregistreerd partnerschap of het aanvragen van een adoptie.

Wijzigen van je voornaam

Daarnaast is het ook nog eens zo dat er nog wat andere zaken onder familierecht vallen die je daar misschien niet meteen bij had gezet. Denk hierbij dan bijvoorbeeld aan het wijzigen van je voornaam. Het kan een heleboel verschillende redenen hebben waarom je je voornaam zou willen wijzigen, maar hiervoor is het dus ook verplicht om een familierecht advocaat in Amsterdam in te schakelen.

Wat kan zonder familierecht advocaat gedaan worden?

Misschien lijkt het nu alsof je overal wel een familierecht advocaat voor nodig hebt. Toch is dit niet het geval. Je mag bijvoorbeeld wel zonder advocaat afspraken maken over een ouderschapsplan voor minderjarige kinderen. Als je partner en jij dit gewoon civiel kunnen doen, is hiervoor geen familierecht advocaat in Amsterdam nodig. Desalniettemin kan het vaak alsnog geen kwaad om ook voor dat soort zaken een goede advocaat in de arm te nemen.

Klik hier om naar onze website te gaan.