De parka voor dames

Gedurende de koude tijd van het jaar hebben wij dames een goede winterjas nodig.
Het liefst een wat langere jas die net óver je billen valt, gewatteerd is, een capuchon heeft en ook nog eens modieus is. Er is een soort jas die aan al deze voorwaarden voldoet en dat is de parka voor dames.

Wat is een parka precies?

Maar wat is een parka nou precies?
Wikipedia weet het volgende te vermelden: “Een parka of pooljak is een jas met een capuchon die meestal met een op bont gelijkend materiaal is afgewerkt.
De naam komt via het Amerikaans-Engels uit de taal van de Ungangan die leven op de Aleoeten, een eilandengroep die grotendeels tot Alaska behoort. Het woord is door hen weer ontleend aan het Russisch waarin ‘párka’ jas gemaakt van pels betekent, en dat is ook wat het van oorsprong is.

De parka raakte in het Westen bekend toen hij in een uitvoering van nylon met een gewatteerde voering en een met bont afgewerkte capuchon in de jaren 1950 in gebruik kwam bij de Amerikaanse krijgsmacht. Later, in de jaren 1960, kon de jas gekocht worden bij armydumps, winkels waar men surplus voorraden van het leger verkocht. Het kledingstuk werd toen zo populair bij de jeugd dat er al snel nagemaakte modellen op de markt verschenen. Helemaal weg is de jas daarna nooit meer geweest.”

De parka is een alltime classic.

De parka heeft zich dus al langere tijd bewezen een uitstekende winterjas te zijn.
Als zelfs de eskimo’s erin rondliepen is het gegarandeerd een goed model!
Nu hebben wij in ons Nederlandse klimaat niet echt een parka geheel gemaakt van pels (bont) nodig want die zijn wel héél warm. Wel zijn de parka’s die in Nederland verkocht worden vaak voorzien van een, eventueel afritsbare, bontkraag.
Van echt bont of van een op bont gelijkend materiaal vervaardigd.

De parka winterjas voor dames is te koop in diverse winkels en valt vanzelfsprekend ook heel goed online te verkrijgen. Er zal u verteld worden hoe u uw prachtige dames parka winterjas mooi kunt houden zodat u er nog lang met plezier gebruik van kunt maken.