Een fillers behandeling ondergaan? Dit moet je weten! 

Een zogenaamde fillers behandeling kan vandaag de dag rekenen op een geweldige populariteit. Zoveel staat wel vast. Ontzettend veel vrouwen die in eerste instantie dachten aan het ondergaan van een bepaalde cosmetische ingreep zijn door te kiezen voor een dergelijke behandeling dan ook gevrijwaard van een bepaalde herstelperiode. Door te kiezen voor injectables zoals fillers kan er in de praktijk voor worden gezorgd dat er verschillende pijnpunten worden aangepakt. Ze biedt bijvoorbeeld een fantastische oplossing tegen rimpels of bijvoorbeeld plooien in het gezicht. Ook het creëren van meer volume in de lippen behoort op deze manier tot de mogelijkheden. 

Wanneer kiezen voor een fillers behandeling?

We kunnen in de praktijk met recht en rede stellen dat de fillers behandeling door de jaren heen ontzettend populair is geworden. Dat is het gevolg van het feit dat er eigenlijk alleen maar tal van interessante voordelen aan verbonden zijn. Het ondergaan van een dergelijke behandeling zorgt er in de praktijk dan ook voor dat je onder meer kan rekenen op de onderstaande voordelen:

  • Niet alleen rimpels, maar ook plooien in het gezicht kunnen ermee worden aangepakt;
  • Het is mogelijk om eenvoudig extra volume te geven aan je lippen;
  • De proporties kunnen aangepast worden indien nodig; 
  • Het is mogelijk om de symmetrie te verbeteren; 

In het verleden was het zo dat ervoor de realisatie van een verbeterde uitstraling van het gezicht moest worden gekeken in de richting van cosmetische ingrepen. Tegenwoordig is dat dus niet meer zo. Een eenvoudige behandeling met fillers kan dan ook vaak de oplossing betekenen. 

Zijn er ook nadelen aan deze behandeling verbonden?

Er wordt in de praktijk vaak gesteld dat er aan het ondergaan van een fillers behandeling geen nadelen verbonden zijn. Dit lijkt misschien in eerste instantie een beetje een gewaagd statement te zijn, maar het klopt wel helemaal. Aan het ondergaan van een dergelijke behandeling zijn inderdaad geen nadelen verbonden. Enkele zaken die stevig in het voordeel van deze behandeling pleiten zijn:

  • Er kunnen heel wat cosmetische ingrepen mee worden uitgespaard;
  • De injectie zelf brengt geen pijn met zich mee en het risico op een allergische reactie is klein;
  • Fillers behandelingen zijn best betaalbaar;
  • Er is geen sprake van een herstelperiode;

Voor ontzettend veel vrouwen geldt dat ze vanaf een bepaald moment in hun leven geconfronteerd worden met een afnemend gevoel van zelfvertrouwen. Niet zelden is het zo dat de veranderde uitstraling in hun gezicht daarvan aan de basis ligt. Door te kiezen voor het ondergaan van een fillers behandeling kunnen verschillende pijnpunten echter uitermate efficiënt worden aangepakt. 

Hoe vaak moet je zo’n fillers behandeling herhalen?

Het is zeer belangrijk om er rekening mee te houden dat het merendeel van de fillers behandelingen die er op de markt bestaan semipermanente behandelingen zijn. Dit betekent dat ze één keer binnen de zoveel tijd opnieuw dienen te worden uitgevoerd. Hoe snel dit precies terug dient te gebeuren zal in de praktijk worden bepaald door het soort filler waar gebruik van wordt gemaakt. In principe is het zo dat je er rekening mee kan houden dat de behandeling elke zes maanden dient te worden herhaald. In het meest optimale geval is het echter mogelijk om tot achttien maanden te wachten.