Een nieuwe manier van dansen heet Balfolk

Balfolk is een dansvorm die bestaat uit een verzameling West-Europese dansen. Normaal worden de dansen zoals de Tanga en de Salsa op West-Europese muziek in plaats van Zuid-Amerikaanse gedaan. Tevens wordt er tijdens zo een avond alleen maar live muziek gespeeld.

Voor mij is dit altijd een super gezellige avond, wanneer ik naar zo een les bij Louise Marius ga. De sfeer is hier altijd zeer interessant en dan nog maar gezwegen over de gezelligheid. Normaal was ik nooit zo om te swingen, maar sinds ik deze vorm van ontspanning heb ontdekt wil ik niet anders meer.  

Zeer leuke lessen

Normaal werd deze manier van dansen, Balfolk, alleen maar op bruiloften en dorpsfeesten in kleine dorpjes in Frankrijk gedanst. Maar tegenwoordig is dit overgewaaid naar Nederland. Tegenwoordig kan je deze vorm va dansen ook in Utrecht en Amsterdam leren. Je kan je hiervoor opgeven in februari en september en dan begint er een serie van 16 lessen. Ik heb mijzelf in februari hier al opgegeven dus ik heb nog een paar lessen tegoed. Maar bij de volgende cursus in september, ben ik ook zeker weer van de partij. Deze keer samen met een paar vrienden van mij, want door mijn enthousiasme hebben zij ook interesse hierin gekregen.