Italiaanse herenmode trends

Jasjes zijn nog steeds helemaal hot, maar er is wel een lichte verandering opgetreden. De jasjes van nu zijn van lichtere materialen ontworpen. Daarnaast zijn ze vervaardigd met patronen, waarvan de jaren 70 de inspiratiebron is.

Blauw is en blijft de overheersende kleur wat betreft jasjes en pakken. Maar ook de accessoires liegen er niet om. Toch zie je ook kleuren als geel, rood, roze en oranje terugkomen, maar dan als stiksels, knopen en voeringen.

Eigenlijk zie je alle kleuren blauw verschijnen, maar denim is toch wel de belangrijkste kleur. Met denim kun je de perfect mix maken tussen stijlen als landelijk en stedelijk. Daarnaast steekt koningsblauw de kop op en ligt in veel verschillende kledingsoorten in de winkels. Linnen shirts, overhemden en strakke broeken ze zijn er in koningsblauw.

Dat je bij een pak niet altijd meer een stropdas hoeft te dragen is niet nieuw. De Italianen hebben zich nu op een ander kledingstuk gestort, namelijk de sok. Sokken zetten een persoonlijkheid neer en geven een eigen identiteit. Ze zijn er dan ook in allerlei kleuren en prints en designs. Ze geven iets creatiefs of grappigs of zijn gewoon heel stijlvol.

Tip: https://www.hemdvoorhem.nl/calvin-klein-ondergoed

De Italianen hebben bedacht dat kleding zowel door mannen als vrouwen gedragen moet kunnen worden. De ontwerpers maken dan ook kleding die door beiden seksen te dragen zijn. Dezelfde kleding is er ook in kindermaten. En dan heb ik het nog niet over de schoenen gehad. De schoenen van Paolo Ferrarini zijn er voor mannen, vrouwen en kinderen. De modellen en de kleuren zijn hetzelfde, alleen de maat verschilt.

Herenoverhemden advies 101

Elke man heeft ze wel in zijn kast hangen: overhemden. Waar herenoverhemden vroeger vooral werden geassocieerd met het dragen van een pak, zijn overhemden tegenwoordig helemaal hip. Dus je hoeft je overhemd niet alleen maar te dragen onder een colbert of met een stropdas, tegenwoordig kun je met een hip herenoverhemd juist een fashion statement maken.

Elke dag dragen

Juist omdat je een herenoverhemd elke dag kunt dragen, is dit een handig kledingstuk om als basis te gebruiken. Draag je overhemd bijvoorbeeld op een mooie spijkerbroek met daaronder leuke sneakers en je hebt een moderne look. Draag je een overhemd met een nette broek en nette leren schoenen, dan kies je meer voor de zakelijke uitstraling. En wanneer je echt feestelijk voor de dag wilt komen tijdens een bijzondere gelegenheid kun je een overhemd met manchetknopen dragen.