Je huisdier verzekeren

Een huisdier aanschaffen is een vreugdevolle belevenis. Je koopt er immers een maatje voor in je huishouden bij, waar je hopelijk lang plezier van hebt en hele avonturen mee wilt beleven. De aanschaf van een huisdier brengt natuurlijk ook de nodige kosten met zich mee maar die heb jij er als goed baasje uiteraard best voor over. Maar je bent geen slechter baasje als je besluit om je daarbij een handje te laten helpen als het over de kosten van een dierenarts gaat. De kosten voor een behandeling van je kat of hond bij de dierenarts kunnen soms hoog oplopen. Om ervoor te zorgen dat je deze kosten wel kunt betalen en je huisdier alle behandelingen kunt laten ondergaan, kun je er voor kiezen om een huisdierenverzekering af te sluiten. Dit doen de laatste jaren steeds meer mensen.

Reden om een huisdierenverzekering af te sluiten
Waarom sluit je een huisdierenverzekering af? Je wilt de best mogelijke zorg voor je huisdier als deze die onverhoopt nodig mocht hebben. En als je op dat moment niet voldoende geld zou hebben om bijvoorbeeld een operatie of kuur te betalen, dan zou je huisdier daar alleen maar onder lijden. Omdat je zelf ook de zekerheid wilt hebben dat je beestje dan behandeld kan worden, sluit je een verzekering af. Zodat je er zeker van kunt zijn dat de benodigde behandeling ook doorgang kan vinden.

Keuzes in verzekeringen
Je kunt een keuze maken uit veel verschillende verzekeringen bij diverse maatschappijen. Als je het moeilijk vindt om de juiste keuze te maken, kun je eerst te rade gaan bij Tinki. Wil je je huisdier verzekeren bij Tinki? Dan reiken zij je de maatschappijen aan waar je dat kunt doen en bieden je ook de mogelijk om alle verzekeringen met elkaar te vergelijken. Je kunt op de website invullen wat jij allemaal belangrijk vindt in een verzekering voor je huisdier. Let wel, Tinki laat je alleen verzekeringen voor honden zien. Zoek je een verzekering voor een kat? Kijk dan even verder. De maatschappijen die hondenverzekeringen aanbieden, hebben ook verzekeringen voor katten, maar omdat Tinki een site is waarop je werkelijk alles voor honden kunt vinden, wordt daar alleen de verzekering voor deze viervoeter vermeld.

Bepalende factoren
Als je op de site kijkt, kun je dus aangeven wat jij belangrijk vindt. In het overzicht van de verschillende maatschappijen kun je lezen wat de grootste verschillen tussen de verzekeringen zijn, maar ook bepalen wat de beste voor jouw hond is. Zaken waar je bij je keuze van de juiste verzekering rekening mee dient te houden zijn de premie, het eigen risico, het maximaal uit te keren bedrag per jaar en de vergoedingen. Tinki biedt je de gelegenheid om de gegevens van je dier in te vullen en op basis daarvan de beste verzekering te vinden. Factoren zoals de leeftijd en het geslacht van je hond, het gewicht en het ras kunnen daarbij ook een rol spelen. Als je met alle factoren rekening houdt, komt er de ideale verzekering voor jouw hond uitrollen.