Kamagra: Wat zijn de mogelijke bijwerkingen?

Door gebruikers van het erectiemiddel Kamagra worden minder vaak bijwerkingen gemeld dan door de gebruikers van Viagra, de duurdere variant met dezelfde werking. Dit wil echter niet zeggen dat bijwerkingen bij Kamagra helemaal niet voorkomen. Het is van belang om goed op de hoogte te zijn van wat er kan gebeuren wanneer u de medicijnen inneemt. In dit artikel staan de mogelijke bijwerkingen voor u op een rij. Wanneer u niet zeker weet of u Kamagra veilig kunt gebruiken, kunt u dit overleggen met uw huisarts.

Lichte bijwerkingen

logo (1)

De bijwerkingen die relatief het meest vaak voorkomen zijn lichte klachten. Hieronder vallen bijvoorbeeld hoofdpijn, lichte misselijkheid, een verstopte neus en zachte steken achter de ogen. Door voldoende water te drinken na de inname van erectiepillen, kunt u deze bijwerkingen verminderen.

Milde bijwerkingen

Naast de vaakst voorkomende bijwerkingen, heeft 2% van alle gebruikers van Kamagra last van milde bijwerkingen. Ongeveer 1% meldde milde klachten omtrent het zenuwstelsel en de zintuigen, zodat bijvoorbeeld duizeligheid optrad. Anderen kregen last van hun longen, of een lichte neusbenauwdheid. Verder ervoer een groep mensen bijwerkingen als darmklachten en diarree, of een beperkt gezichtsvermogen.

Zeldzame bijwerkingen

Een aantal bijwerkingen van Kamagra komen heel zelden voor. Zo kan het bijvoorbeeld gebeuren dat een erectie voor langer dan 7 uur blijft aanhouden, met een onprettig en pijnlijk gevoel. Daarnaast kan een gebruiker last krijgen van een drukkend gevoel op de borst. Wanneer u erg last krijgt van een bepaalde bijwerking, neem dan contact op met een arts.

Raadpleeg de bijsluiter

Voordat u begint met het nemen van Kamagra, is het van belang dat u eerst de bijsluiter goed doorneemt. Hier staan de mogelijke bijwerkingen in vermeld, en ook de complicaties die mogelijk kunnen optreden wanneer u last heeft van bepaalde ziekten of bepaalde medicatie gebruikt. Zo kunt u het best een arts raadplegen wanneer u nitraat bevattende medicijnen gebruikt, zoals poppers of andere pepmiddelen. Ook moet u oppassen bij het gebruik van alcohol of bloedverdunners. Door het bestuderen van de bijsluiter bent u van tevoren goed voorbereid, waardoor u niet voor verrassingen zult komen te staan.