Nekhernia

nekhernia

Een nekhernia kan voor velen enorm vervelend zijn. Het doet pijn en de dagelijkse activiteiten kunnen hierdoor stil worden gelegd. In je nek zitten spieren en wervels. Soms bij een verkeerde houding zal je voelen dat je nek stijf begint te worden. Dit zijn de spieren die dan al een langere tijd niet zijn gebruikt. Je kan deze bewegen maar soms kan dat enorm pijn doen. Een rechte houding achter de computer is daarom ook belangrijk. Tijdens dit soort pijn van een hernia in de nek raken de zenuwen verknelt. 

Pijn

Hierdoor zal je dus snel en veel pijn ervaren. Het voorkomen van een hernia is dan ook bijna niet te doen. De pijn scheuten zullen dan kort en krachtig zijn maar wel enorm pijnlijk. 

Het bewegen van de nek zou dan zeer moeizaam gaan en kan zoals hierboven al omschreven problemen zorgen in het dagelijkse leven. Daarnaast is niet alleen je nek de dupe. Maar ook je armen kunnen hier last van hebben. 

nekhernia

Symptomen

Je zal een tinteling voelen waardoor er dus meer symptomen kunnen ontstaan wat betreft een nekhernia. Je armen zitten verbonden aan je nek. Als jij je nek beweegt heb je dus kans dat de pijn scheuten in je nek nog meer zullen voelen. Een hernia in je nek kan worden geopereerd. Deze operatie hoeft niet extreem gevaarlijk te zijn maar het herstel kan soms wat langer duren. Overspan ook je nek zeker niet, hierdoor kunnen je klachten erger worden dan ze al waren.