Waar moet je op letten bij het kopen van een bubbelbad

Je wilt een bubbelbad of een hottub in je badkamer plaatsen maar je weet niet hoe je dit moet aanpakken. Bij het plaatsen van een hottub of bubbelbad is het handig wanneer je een beetje weet hoe je dit het beste kunt aanpakken. Er bestaan allerlei verschillende modellen bubbelbaden voor in de badkamer. Zo zijn er bubbelbaden voor een persoon maar ook voor meerdere personen. Ook de kleuren van de bubbelbaden en de gebruikte materialen van het bubbelbad kunnen verschillen per leverancier en per merk. In deze bijdrage vind je verschillende tips die je kunt gebruiken bij het plaatsen van een bubbelbad of hottub in jouw badkamer.

Het formaat

Het formaat is misschien wel het belangrijkste aspect van de hottub of het bubbelbad dat je uitkiest. Een bubbelbad dat niet past in je badkamer is direct al geen optie meer natuurlijk. Er bestaan naast bubbelbaden van verschillende formaten ook bubbelbaden van verschillende vormen. Denk hierbij aan een rond bubbelbad, een ovalen bubbelbad of een rechthoekig bubbelbad. Bij hottubs is dit trouwens vaak niet het geval, deze zijn vaak rond.

De kleur

Nu je het formaat duidelijk heb en ook hebt bepaald welke vorm je de beste keuze vindt, kun je gaan nadenken over je kleur. Sommige mensen vinden een badkuip in dezelfde kleur als de inrichting van hun badkamer mooi, omdat de badkuip op deze manier niet zo opvalt. Anderen vinden het juist mooi dat de badkuip opvalt en een prominente plek inneemt in hun badkamer. De keuze is natuurlijk aan jou als consument. Bij het kopen van een bubbelbad wil je verder ook zeker weten dat bijbehorende accessoires die bij het bubbelbad meegeleverd worden ook passen binnen de bestemde ruimte. Dit betekent dat er bijvoorbeeld ook ruimte moet zijn voor het trapje dat je helpt om het bad in te komen. Ook kan het zijn dat er verlichting wordt meegeleverd, zodat je voor extra sfeer kunt zorgen in het bubbelbad. Deze verlichting moet ook passen in je inrichting.