Wat doet quercetine?

Wat doet quercetine? Een goede vraag die we dan ook graag beantwoorden. De kans is groot dat je al eerder iets hebt gehoord of gelezen over quercetine dat feitelijk een 100% natuurlijke antioxidant is. En logischerwijs heeft ons lichaam antioxidanten nodig om gezond te blijven en om goed te kunnen blijven functioneren. Dat is overigens niet de enige functie van quercetine, want de stof zorgt er ook voor dat rode vruchten hun mooie rode kleur krijgen. Al is dat een minder belangrijke functie. In onze blog vertellen we meer over het nut van quercetine en supplementen met de antioxidant.

Wat doet quercetine? Immuunsysteem versterken!

Een belangrijke functies van quercetine is dat de antioxidant het immuunsysteem versterkt en het immuunsysteem is natuurlijk belangrijk om virussen en bacteriën buiten de deur te houden. Ernstige ziektes kunnen zelfs worden voorkomen wanneer het niveau aan antioxidanten in ons lichaam op orde is. Kwaadaardige cellen en andere schadelijke stoffen kunnen veel beter geweerd worden. Het is van belang dat je nauwkeurig de aangegeven dosering volgt, want een overdosis aan antioxidanten kan juist voor een averechts effect zorgen!

Afweersysteem verbeteren

Het afweersysteem is vrijwel net zo belangrijk als het immuunsysteem en eigenlijk is dit de eerstelijns verdediging van het menselijk lichaam. Het afweersysteem zorgt ervoor dat je aanvallen van bacteriën en virussen veel beter kunt pareren. Ben je vaak verkouden of voel je jezelf vaak grieperig? Dan is de kans groot dat je afweersysteem niet goed werkt. En dat is vaak te wijten aan een tekort aan vitamines en mineralen die ook belangrijke antioxidanten bevatten.

Wat doet quercetine? Bloedcirculatie verbeteren!

Quercetine zorgt er ook voor dat je bloedcirculatie beter wordt. De bloedtoevoer wordt verbeterd en het hele vasculaire systeem wordt geoptimaliseerd. Met als primair doel om jezelf beter te voelen, maar ook om hart- en vaatziektes te voorkomen. Het is wel een feit dat quercetine niet de enige antioxidant is die hieraan bijdraagt. Je lichaam heeft enorm veel vitamines en mineralen nodig om goed te kunnen functioneren en om je gezond te houden. Dus het is belangrijk dat je quercetine in combinatie met andere belangrijke antioxidanten binnenkrijgt. Daarom bevatten vrijwel alle supplementen ook een combinatie van quercetine en vitamines en mineralen, zoals vitamine C en zink. 

Hoe krijg je quercetine op een natuurlijke manier binnen?

Wat doet quercetine? Genoeg en het is dus belangrijk dat je er genoeg van binnenkrijgt. Bij een tekort zou een supplement uitkomst bieden, maar er is ook een manier om quercetine op een natuurlijke manier binnen te krijgen. Door bijvoorbeeld gevarieerd en gezond te eten. Ben je benieuwd naar welke producten je kunt kopen? Wij hebben ze op een rijtje gezet;

  • Boekweit
  • Broccoli
  • Cranberries
  • Kappertjes
  • Koolsoorten, zoals bloemkool en boerenkool
  • Kiwi
  • Knoflook
  • Koriander
  • Rode en paarse vruchten, zoals aardbeien
  • Waterkers

Dit is slechts een selectie van producten die quercetine bevatten. Er zijn er veel meer en door gezond en gevarieerd te eten krijg je de juiste hoeveelheid binnen. Wil je toch beginnen met de supplementen? Dan is het advies om eerst om hulp te vragen aan een huisarts. 

Voor meer informatie, klik hier!