Explosieven verwijderen

1 Explosieven liggen over heel Nederland. Dit komt door dat er heel veel vliegtuigen boven ons land zijn gevlogen tijdens de tweede wereld oorlog en explosieven hebben laten vallen. Hierdoor zijn er veel in de grond gezakt die nog steeds terug worden gevonden. Hiervoor is een speciaal team nodig om deze bommen op te sporen en te ontmantelen. Mijn neefje werkt bij de explosieve opsporing’s dienst. Altijd als hij bij mij langs komt dan vind hij het heel leuk om verhalen te vertellen over wat hij nou weer meegemaakt heeft. Dit is leuk om te horen aangezien het vaak wel spannende verhalen zijn.1

Veel explosieve gevonden langs de Veluwe

Ik woon niet zo heel ver van de Veluwe af hier worden er jaarlijks heel veel gevonden en ontmanteld. Dit komt door dat het een bos is en de explosieven hierdoor blijven liggen. Overal waar wijken zijn gebouwd is al gegraven waardoor er al veel weg is gehaald. Ze doen ook aan opruiming als training bij speciaal plaatsen. Ze moeten namelijk wel weten wat ze met een explosief kunnen als er echt een ligt.

Respect hebben voor deze mensen

Als deze mensen bij jou in de wijk zijn dan moet je ze niet storen of dergelijke. Ze werken hier namelijk voor onze veiligheid en de meeste hebben een militaire opleiding gedaan waardoor ze een hoog aanzien hebben van buiten af. Ik hoop dat jullie dit artikel wat vonden.