Vrachtwagen rijbewijs

Vrachtwagen rijbewijs

Dit blog gaat over het halen van mijn vrachtwagen rijbewijs. Heel wat jaren geleden heb ik mijn rijbewijs BE gehaald. Ik heb al heel wat kilometers rond gereden met mijn eigen auto en ook met een aanhanger of caravan erachter. Een vrachtwagen is iets wat ik altijd al, van kleins af aan, mooi heb gevonden. Echter was het er nooit van gekomen om daar ooit in te gaan rijden, omdat ik simpelweg geen rijbewijs voor een vrachtwagen had. Het was mijn wens om dit toch te gaan halen en via Verkeersschool Wesseldijk is deze wens nu uitgekomen.

Rijlessen

Vrachtwagen rijbewijs snel op zak dankzij Wesseldijk

Toen de grote dag van mijn eerste rijles was aangebroken, vond ik het toch wel spannend. Een vrachtwagen is tenslotte een stuk groter dan een auto met een caravan erachter. Uiteraard ging ik niet gelijk met een grote aanhanger rondrijden. Het werd rustig opgebouwd. Eerst maar eens rustig leren rijden met een losse vrachtwagen. Toen de lesauto voor de deur stopte, ben ik gelijk naar buiten gelopen en ingestapt. Wat voelde dat ontzettend goed om achter het stuur te zitten. Ik vond het zo stoer, om als vrouw, rond te rijden in een vrachtwagen. Uiteraard hielp de instructeur mij goed. We hebben eerst geoefend op een groot parkeerterrein en daarna pas echt op de snelweg en in de stad. Ik vond het geweldig en keek na elke les gelijk weer uit naar de volgende les. Het duurde niet erg lang voordat ik af mocht rijden en mijn rijbewijs haalde. Geweldig!

Transport

Werken bij een transportbedrijf

Toen ik mijn Vrachtwagen rijbewijs gehaald had, was ik bang dat ik nu weer niet meer in een vrachtwagen zou kunnen rijden. Daarom besloot ik om van baan te gaan veranderen. Ik heb drie transportbedrijven benaderd en bij twee van deze bedrijven mocht ik op gesprek komen. Zij wilden mij allebei graag een baan aanbieden. Ik moest toen dus kiezen, maar ik heb mijn gevoel gevolgd en gekozen voor het bedrijf wat mij het meeste aansprak. Nu heb ik dus van mijn hobby mijn werk gemaakt. Geweldig toch!