Oudgediende Nederlandse zangeres aan de top

Muziek kent geen leeftijd
Vrijwel iedereen kan wel een bekende Nederlandse zangeres noemen. Het zijn namelijk dames die door de tijd heen hun sporen hebben verdiend. Naast de oude generatie zangeressen is er nu ook weer een opleving waarbij de jongere generatie op het podium komt. Muziek kent geen leeftijd; het publiek hoort namelijk graag een zangeres zingen met herkenbare muziek.
Hoe Anita Meyer beroemd werd
Veertigers weten het nog als de dag van gisteren; een jonge meid, Anita Meyer, bestormde de hitlijsten. Opeens hoorde je op elk feest en in elke kroeg ‘why tell me why’. Het was destijds een baanbrekend iets dat een Nederlandse artieste een engelstalig nummer vertolkte. Anita brak door in 1976, en die plek in de hitlijsten heeft ze eigenlijk niet meer opgegeven. Ze mag dan minder door het jaar heen te horen zijn; bij tentfeesten en bij tv producties als The Passion wordt ze nog altijd gevraagd om te komen zingen. Haar stem weet namelijk na al die jaren nog steeds mensen te beroeren. Het mooie is dat deze zangeres nog steeds te boeken is via evenementenbureaus.

Een zangeres met een plusje
Eveneens een oudgediende dame in het rijtje is Karin Bloemen. Zij is bij een heel groot publiek gewild. Dan wordt ze niet eens alleen geboekt vanwege haar prachtige muziek, maar ook vanwege het feit dat ze dit combineert met het vak van cabaretière. Of ze nu zingt of een typetje neerzet op het podium; ze scoort hoge ogen. Karin Bloemen is net als Anita Meyer een artieste waarbij haar leeftijd geen rol speelt. Eigenlijk wordt ze alleen maar meer gevraagd vanwege het feit dat ze zo’n brede ervaring op het podium heeft. Een zaal meeslepen in een show is haar dan ook op het lijf geschreven. Zangeres Karin Bloemen laat zich ook boeken voor kleinere shows dan alleen grote theaters. Wie een personeelsfeest heeft of een tentfeest wil vieren kan haar inhuren. Ze brengt mensen samen en voegt humor toe; absoluut de moeite van het huren waard.