Tips voor een goede mondverzorging

tandartspraktijk oosterhout

Een goede mondverzorging en daarmee ook een gezond gebit zijn van essentieel belang voor een algehele goede gezondheid. Het is daarom belangrijk om extra aandacht te besteden aan mondverzorging. We geven je hier graag wat tips om je mond gezond te houden.

Voorkomen is beter dan genezen

Preventie is erg belangrijk ook als het gaat over de staat van uw gebit. Om ervoor te zorgen dat u gebit gezond blijft is een regelmatig bezoek aan de tandarts echt noodzakelijk. Mocht er bij de controle toch iets te zien zijn (zoals cariës) dan kan er snel iets aangedaan worden. Om zo erger te voorkomen.

Maar een regelmatig bezoek aan de tandarts zoals bij tandartspraktijk Oosterhout kan ook helpen om bijvoorbeeld wat tips te krijgen over het nog beter verzorgen en reinigen van je tanden en kiezen. Wellicht ziet de tandarts bij de controle dat het niet helemaal goed gaat met poetsen of het reinigen tussen de tanden en kiezen. Om te voorkomen dat er hierdoor in de toekomst problemen kunnen ontstaan zoals tandbederf kan de tandarts je wat poets advies mee geven.

tandartspraktijk oosterhout

Goed je tandenpoetsen

Goed je tandenpoetsen is niets anders dan twee keer per dag je gebit reinigen met een tandenborstel ( hand of elektrisch). In combinatie met een tandpasta die fluoride bevat. Minimaal 2 minuten. Heb je moeite om precies twee minuten te poetsen? Bij veel elektrische tandenborstel zit een soort timer die subtiel aangeeft wanneer de twee -of drie minuten poetstijd erop zit.

Poets je met een hand tandenborstel? Gebruik dan bijvoorbeeld een kookwekkertje waar je de tijd op kan instellen of gebruik je smartphone. Bij de tandarts kunnen ze je natuurlijk ook allerlei tips meegeven over hoe je ervoor zorgt dat je lang genoeg poetst. Vraag er gerust naar als je een bezoek brengt aan tandartspraktijk Oosterhout.

Vergeet ook niet om tussen je tanden goed te reinigen

Bij een goede mondverzorging hoort ook het reinigen tussen de tanden en kiezen. Gebruik na het poetsen daarom een rager, stoker of flossdraad. Daarmee maak je alles goed schoon tussen je tanden en kiezen. Eventueel kan je ook nog een tongschraper gebruiken en een mondspoeling. Dit is wat je allemaal kan doen om je mond ( en gebit) gezond te houden.