Vegan Probiotica is Gezond

vegan probiotica

Ben je op zoek naar vegan probiotica? En wil je bijvoorbeeld weten wat de positieve gezondheidseffecten van probiotica zijn? Dan moet je dit artikel zeker even lezen. We gaan namelijk uitleggen wat het precies is, en wat het doet met jouw gezondheid. Wil je vegan probiotica kopen? Dan kun je speciale vegan supplementen kopen, maar het zit bijvoorbeeld ook in zuurkool, augurk, tempé, sojabonen en kefir.

Wat is probiotica

Probiotica zijn bacteriën die van nature voorkomen in ons darmstelsel. Het is belangrijk om te weten dat het goede levende bacteriën zijn, die een belangrijke rol vervullen in onze darmen. Misschien heb je het zelf al aan de naam gezien, maar probiotica kun je inderdaad in verband brengen met antibiotica. Waar pro(biotica) een positief effect heeft op ons immuunsysteem, heeft anti(biotica) juist een negatief effect. Deze dood namelijk bacteriën, ook de goede. En zoals je al weet schrijven artsen antibiotica alleen voor in noodgevallen.

vegan probiotica

Wat doet probiotica in de darmen

Niet iedere probiotica is hetzelfde, maar allemaal komen ze via de maag in de darmen terecht. Over het algemeen worden bijna alle bacteriën gedood in de maag, door ons maagzuur of gal. Maar probiotica dus niet, de bacteriën komen via de dunne darm in de dikke darm terecht. Ze ondersteunen de darmflora, dit is een benaming voor alle bacteriën in je darmen. De darmflora breekt voedsel af, en zet het om in opneembare stoffen. Het verteringsproces begint met koolhydraat-, eiwit- en vetsplitsende enzymen die in ons speeksel voorkomen. Onze darmflora maakt de klus vervolgens af.

De gezondheidseffecten

Je bent er nu wel achter dat probiotica gezond is voor onze darmen. Zo zijn ze verantwoordelijk voor de vochthuishouding in de darmen, en het verteren van vezels. Daarnaast versterkt het jouw immuunsysteem, iets wat vandaag de dag nog belangrijker is geworden. Probiotica bacteriën gaan slechte bacteriën tegen, dit doen ze door de darminhoud te verzuren, slechte bacteriën kunnen daar niet tegen. Ook nuttigen ze bepaalde voedingsstoffen, zodat bacteriën die kwaadwillig zijn niet kunnen overleven. Nuttig dus voldoende probiotica, vooral na bijvoorbeeld een antibiotica-kuur, omdat deze ook alle goede bacteriën dood maakt.