Waarom is een baard trimmen belangrijk voor een volle baard?

baard trimmen

Je baard trimmen helpt bij het groeien van een vollere baard. Dit klinkt controversieel. Je wilt een volle baard dus dan laat je hem toch juist langer staan? Niet dus. Wanneer je gezichtsbeharing begint groeien niet alle haren even snel. Misschien groeien je haren rondom je mond en kin juist heel snel maar blijft het bij je wangen nog even uit. Door de haren telkens korter te scheren geef je de haren die langzaam groeien een kans om bij te komen. Zo krijg je een gelijkmatig effect. Je ziet er ook nog eens verzorgd uit met alle baardharen op een lengte.

baard trimmen

Ik heb nog steeds geen mooie volle baard

Je bent al weken, misschien maanden bezig met het groeien van een mooie volle baard maar er blijven gaten zitten? Helaas is niet iedereen gezegend met geweldige baardgroei genen. Sommige mannen zullen nooit een volledige baard kunnen laten staan. Je kunt er voor zorgen dat de gaten minder opvallen door alleen een stoppelbaardje te laten staan. Of je gaat juist voor het andere uiterste: een hele lange baard. De eerste weken zal dat er gek uitzien met al die gaten. Maar als je baard een goede lengte heeft bereikt zullen de haren de gaten bedekken. Zo lijkt je baard voller dan hij eigenlijk is. 

Helemaal ten einde raad?

Als je toch een baard wil laten staan maar je hebt niet overal baardgroei, dan kun je toch een verzorgde look creëren. Als je de eindes van jouw baard bij de hals en bij je wangen in een nette strakke lijn scheert, lijkt het toch een nette baard. Werkt dit ook niet? Investeer in een goede trimmer en ga voor een glad gezicht. Scheer de baard af en rock een baardloos gezicht. Dat ziet er een stuk mooier uit dan een baard vol met gaten.