Zo kom je van pigmentvlekken af

TCA peeling boeken

Optimale huidbehandeling met TCA peeling

Pigmentvlekken zijn vlekken die het gevolg zijn van pigment ophopingen in de huid. Ze kunnen echt overal op het lichaam voorkomen en zijn donker of licht van kleur, afhankelijk van het huidtype. Ze komen het meeste voor op plekken die veel worden blootgesteld worden aan zonlicht, dus het gezicht, armen, benen, de hals, handen, buik en rug. Vrouwen die anticonceptie gebruiken of zwanger zijn hebben een grotere kans op pigmentvlekken. Wat kun je doen om ze te verwijderen? We vertellen het je in dit blog.

Huid beschermen tegen zonlicht

Het is daarom erg belangrijk om je huid goed te beschermen tegen uv-straling, ofwel zonlicht. Ook kun je er een speciale zonnebrand voor kopen met een extra hoge factor. Deze zonnebrand heeft een zonnefilter, waardoor je niet steeds opnieuw hoeft in te smeren. Overigens kan ook ontsteking van de huid (extra) pigment veroorzaken. Je huid produceert dan te veel melanine.

Met TCA peeling pigmentvlekken verwijderen

Met een TCA peeling kun je pigmentvlekken laten verwijderen. Wat is een TCA peeling? TCA staat voor Tricoloorazijnzuur. Dit is een vloeistof die in een huidkliniek wordt aangebracht op de huid. Deze vloeistof stimuleert het huidvernieuwingsproces. Dat houdt in dat er onder andere nieuw collageen en elastine worden aangemaakt. Deze behandeling is goed voor meerdere soorten huidvlekken. Bijvoorbeeld:
  • Het behandelen van oppervlakkige (acne) littekens
  • Tekenen van huidveroudering tegengaan
  • Pigmentvlekken behandelen
  • Behandelen van de huid met een vermoeide, doffe uitstraling
  • Algemene huidbehandeling
Heb je pigmentvlekken waar je graag snel vanaf wil, omdat ze je in de weg zitten, of omdat je je er misschien voor schaamt? Dan kun je natuurlijk ook snel een afspraak voor een TCA peeling boeken. Dan ben je er zo snel mogelijk vanaf. Heb je hier vragen over? Neem dan gerust contact met ons op.